Verandering is er altijd. Maar er zijn van die momenten in je leven dat je geconfronteerd wordt met veranderingen waar je niet op zit te wachten. Een tegenslag in werk of relatie, het verlies van  je gezondheid of een plotseling overlijden van een dierbare. Het zijn momenten in je leven die je stress opleveren.

De stressreactie zorgt ervoor dat je paraat bent en klaar voor actie. Je overlevingsmechanisme wordt  geactiveerd.  Een deel van je wil ervoor zorgen dat er niets veranderd. Dat wil het graag hetzelfde houden,  bij het oude vertrouwde bekende. Verandering roept angst op. Angst voor het onbekende.

Je poging om de verandering tegen te gaan zorgt voor een verkramping. Het is een innerlijk gevecht tussen de confronterende werkelijkheid en je innerlijk verzet. Je hebt  zo je eigen favoriete plekken in je lijf waar je de verkramping vastzet. En tegelijkertijd is je verkramping terug te vinden in je rug.  Door je rug recht te houden blijf je immers staan in de wirwar van krachten om je heen. Het geeft je stevigheid en houvast.

Echter, de kwaliteit van meegeven en flexibiliteit is onmisbaar voor je rug. Het is de kwaliteit van je overgeven, loslaten en verwelkomen van verandering die maakt dat je rug de soepelheid heeft die het nodig heeft.


Mijn 7 tips die het omgaan met verandering vergemakkelijken:

  1. Verwelkom verandering en besef dat verandering bij het leven hoort
  2. Ontspan met wat er is op dit moment. Voel de sensaties in je lichaam.
  3. Sta jezelf toe alles te voelen wat de verandering in je oproept. Het is oké om je rot te voelen.
  4. Geef jezelf alle adem die nodig is. Gun jezelf een diepe zucht.
  5. Laat het oude los, zwaai het uit, blaas een kushandje om het te bedanken.
  6. Verwelkom het nieuwe ook al weet je nog niet hoe het nieuwe eruit gaat zien
  7. Vertrouw erop dat de verandering nieuwe mogelijkheden geeft en nieuwe kansen brengt.

En nu ben ik benieuwd  wat jou het beste helpt bij veranderingen in je leven. Wil je het vertellen in het commentaarveld hieronder?

En ik wil jou graag helpen in het proces van loslaten van het oude en het verwelkomen van het nieuwe. Zoals elk moment weer een nieuw moment is en ook weer een nieuwe kans. Ga jij die uitdaging aan?

Ik nodig je graag uit om naar de GRATIS RUGGESTEUN TRAINING te komen die plaatsvindt op dinsdag 25 april in Nieuwegein. Een moment voor jezelf en jouw lichaam.