Mentastics Ruggesteun Training
(was: Maandelijkse Ruggesteun Training)

donderdag 22 september 2022 10.00-12.00u

 Herken je jezelf in één van deze zinnen:

 

 • Je hebt pijn in je rug of hebt dat pas gehad of wil dit voorkómen
 • Je bent bang dat je (rug) klachten terug komen of erger worden nu je ouder wordt
 • Je rug is al lange tijd een zwakke plek en je hebt het idee dat je er mee moet leren leven
 • Je bent gespannen in je lichaam en geest van alle ballen hoog houden in je bedrijf
 • Je voelt jezelf houterig en verlangt naar soepelheid
 • Je zou meer ontspanning willen ervaren in je lijf en leven
 • Je verlangt naar rust en ‘even niets hoeven’
 • Je zou graag weer alles kunnen doen en niet voorzichtig hoeven zijn
 • Je zou graag meer zekerheid willen dat je werk niet hoeft te lijden onder je klachten, nu niet en ook niet in de toekomst

 

Tijdens deze training leer je:houding 7

 

 • wat aandacht en beweging doen om te ontspannen
 • wat jou kan helpen naar een gezonde en soepele rug
 • hoe je met jezelf en je lijf kan verbinden

 

Wat is deze training jou waard?

 

De prijs van deze training is  € 147,- maar dit hoef jij NIET te 

betalen. Tijdelijk bied ik deze training voor € 24,70 * aan.

 

Ik doe dit om jou de gelegenheid te geven met mij en mijn manier van werken kennis te maken.

 

4 redenen waarom jij de Mentastics Ruggesteun training niet mag missen:

 

 • Het gaat jou helpen ECHT iets te doen aan je rugproblemen
 • Ik leer je wat te doen zodat je RESULTAAT gaat zien en echt vooruitgang boekt
 • Je krijgt nieuwe inspiratie en energie om VOL VERTROUWEN zelf aan de slag te gaan
 • Dat Je leven en je lijf soepel, vrij en blij kan zijn

 

Praktische informatie

 

Om aan te melden klik op de aanmeldknop en meld je aan.

Locatie: Centrum De Gouden Piramide, Grote Wade 21c, 3439 NX  Nieuwegein

 

* prijzen excl BTW

Dit is wat mensen zeggen over de Ruggesteun training:

Sushma Ramkhelawan: “In deze korte training heb ik inzicht gekregen waar mijn rugklachten vandaan komen. En de klachten zijn verminderd. De oefeningen zijn effectief, leuk en onder geweldige begeleiding. Dank je wel Maria!” (maart 2020)

Ellen Teunissen, 56 jaar, www.eenliefdevolleherinnering.nl: “De Ruggesteun training was een mooie kennismaking met een enthousiaste Maria die weet waar ze voor staat. De korte kennismakings-sessie was prettig en verhelderend.”

Gert Westerveld, www.thuisopjewerk.nl: “De letterlijk en figuurlijke ruggesteun van Marion heeft me weer geleerd hoe (belangrijk het is om) voor mijn (rug)conditie te zorgen, waardoor ik me weer vanuit kracht verantwoordelijk voel voor wat ik met mijn werk wil betekenen.”

Toon, 62 jaar: “De aanpak en touch van Maria gaat er zeker voor zorgen dat je veel bewuster wordt van wat er te voelen valt.”

Helmy van Walsem, 46 jaar, www.tijdvoorjevoeten.nl: “Deze dag is een kado aan mezelf en mijn lijf. Fijne struktuur, heldere uitleg en door simpele toepasbare oefeningen heel ondersteunend bij mijn bewustwordings- en genezings-proces. Maria haar openheid en eerlijkheid creërt een veilige toegankelijke sfeer.”

Jorine Koster-Broos, 30 jaar: “Maria’s aanraking is heel bijzonder, als haar lichaam spreekt, gaat er iets stromen. Bij haar en in de groep.”

Hetty, 61 jaar: “Een fijne dag waarbij zowel de rug als andere oefeningen en benaderingen aan bod komen. Zeer de moeite waard!”

Wil, 57 jaar: “Het was een fijne dag. Geleerd dat aandacht besteden aan jezelf en aan je pijn mag en loont.”

Suur Maj, 71 jaar: “Wat ik fijn vond is, dat je me respecteerde in mijn eigenheid, me niet dwong vooraf van alles op papier te zetten, of een formulier te tekenen. Dat je met de flow kon meegaan en zeer zorgvuldig je afvroeg wat is er nodig ? Je passie, toewijding,zorgvuldigheid , integriteit zijn evident. Heb ruimte gekregen, vrijheid en verbinding met mijn lijf en ontdekt hoe belangrijk mijn linkerarm is: Deze vertelde me je hebt een verhaal te vertellen.”

Rita, 57 jaar: “Maria weet een fijne sfeer te scheppen en bereikt met de oefeningen veel effect in je lijf in weinig tijd.”

Eveline Jansen, 54 jaar: “Ik heb genoten van de dag en de inspiratie en aanwezigheid van Maria. Ze is een mooi voorbeeld voor me.”

Paul Boon, 57 jaar: “De dag begon gespannen na het weglopen van onze hond. Aan het eind van de dag was ik zeer ontspannen en relaxed. De combinatie van lichaamsoefeningen en aanrakingsoefeningen deden mij heel goed. De spanningen in mijn lichaam waren zachter geworden.”

José, 56 jaar: Een hele fijne training met een goede afwisseling tussen informatie en oefeningen in een prettige sfeer. Een aanrader voor iedereen die bewust met zijn/haar lijf/geest bezig wil zijn.”

Tallien van de Wal, 52 jaar: Bewust bezig zijn met je rug en hoe ervoor te zorgen. Meer ruimte, leven en bloed erin te krijgen. Is heerlijk.”

Marga, 50 jaar: “Ik vond het een heerlijke ontspannen dag met aandacht voor mijn hele ‘welzijn’. Maria geeft deze dag met veel passie.”

Trudeke: Ik vond het een fijne dag waarbij ik herinnerd werd aan het belang van aandacht (ook) voor je lichaam en voelen en wat ik er zelf (ook) aan kan doen.”

Marianne van Dijk, 33 jaar: “Dit was echt verwennerij. Ik begrijp meer waar klachten vandaan komen en wat ik kan doen. De dag was heel ontspannen en ik heb meer vertrouwen dat ik voor mezelf kan zorgen. Ik ben ook blij met de concrete oefeningen die we kregen en waar ik zelf mee verder kan.”

Anneke Koper, 63 jaar: “Bijzondere trainingsdag voor iedereen!”

Frieda Boekel, 59 jaar, steldat.nl:  “Iedere keer als ik met Maria mag werken, gaat er een wereld van gevoelens open.  Het bewust worden van deze gevoelens brengen mij naar inzichten, ontladingen (ontspanning) en halen mij uit mijn hoofd. In plaats van continu in gedachten zijn is het een verademing om in mijn lijf en in mijn gevoel te zakken, alsof ik weer besta en leef. Maria geeft letterlijk en figuurlijk ruggesteun.”

Anneke Takke, 45 jaar: “De ontspannen sfeer, het bewegen en de tijd nemen om te voelen wat resulteert in nieuwe ontspannen energie.”

Lia, 46 jaar: “Ik vond het fijn te ontdekken vandaag dat de ontspanning die ik soms mis, toch al in mijn rug zit. Ik hoef het alleen maar ruimte te geven.”

Mariëtte, 61 jaar: “Respectvol, rustig, ervaren, liefdevol, zacht, heeft veel te bieden, ruimte, aandachtig. Uitnodigend met respect voor grenzen. Lekkere lunch!”

Lucy, 53 jaar: “De trainingsdag was een dag vol aandacht, ontspanning en warmte. Even tijd om echt te voelen!”

José, 59 jaar: “Wat ik meeneem van de trainingsdag is wat aandacht kan doen, hoe diepe ontspanning en stilte ontstaat door respectvolle aanraking.”

Rob, 53 jaar: “Wat ik fijn vond was de aandacht, ontspanning en het afwisselend programma en de eigen inbreng.”

Ellen Slegt, 54 jaar: “Fijn, een kleine groep. Aandacht per persoon was prima. Goede verzorging, goede uitleg. Zeer fijne ervaring met de gewrichtsontspanning energie. Super groep!”

Jan, 66 jaar: “Maria heeft veel te bieden. Je rugprobleem komt in een heel ander perspectief te staan. Graag kom ik terug om meer te leren.”

Olga Feenstra, 75 jaar: “Ik neem mee: openheid, mezelf openen ook door naar de ander te luisteren.”

Floor van Esch, 41 jaar: “Vandaag maar weer eens bevestigd dat het lijf een leven lang mee kan gaan mits het liefdevol benaderd wordt. Ik heb een keuze om dit wel of niet onder ogen te zien en ben nu opnieuw gemotiveerd om het niet langer uit de weg te gaan maar verder op zoek naar wat er aan ten grondslag ligt. Super bedankt!”

Henriëtte Neggers, 55 jaar: “Ik heb de ruggesteuntraining als zeer ontspannend ervaren. Ik ben me er nu meer van bewust dat het voor mijn rug goed is om me door de dag heen veel meer te bewegen. Maria begeleidt de training op een prettige manier. Zij geeft goede aanwijzingen en daarnaast heeft zij respect voor ieders eigenheid.”

Maria, 33 jaar, www.mariawillemse.nl: “De oefeningen die we deden brengen mij meer in verbinding met mijzelf, mijn lichaam, mijn gevoel en ook met de andere aanwezigen. Het is heerlijk zo’n dag en echt een aanrader!”

Denise, 52 jaar: “De ruggesteuntraining heb ik ervaren als warm, ondersteunend en verhelderend. Het maakte me heel bewust hoe we zelf al onze wijsheid bij ons hebben. Ook als coach ervaarde ik hoe weinig je hoeft te doen om anderen bij hun eigen wijsheid te brengen. Maria beidt de veiligheid om dat te ontmoeten wat zich aandient.”