Door mezelf onbelangrijk te maken hield ik mezelf klein. Altijd popte weer die onzekerheid en twijfel op met de vraag ‘doe ik het wel goed?’ Vanuit die mindset durfde ik niet de dingen aan te pakken die ik eigenlijk wílde aanpakken. In 2015 leerde ik de Wim Hof Methode kennen. Ik deed de ademhaling die een collega me voordeed en ervaarde de krachtige impact. Ik ging er nog niet meteen iets mee doen. Er waren nog 2 momenten nodig waarop anderen me wezen op de methode. Toen viel het kwartje: ‘drie keer kom ik dit nu tegen, nu moet ik er iets mee doen!’

Ik kocht de online training van de Wim Hof Methode in die tijd een training van 10 weken. Ik maakte me klaar om ook in de winter te kunnen blijven zwemmen in de vaart die praktisch naast mijn huis liep. Het was daarvóór nooit in me opgekomen daar te gaan zwemmen. Ik had er nooit iemand zien zwemmen. Nu is dat wel anders,  er zwemmen nu met regelmaat mensen in de vaart.

De Wim Hof Methode is hot! Jezelf dompelen in het koude water, of het nu de vaart is of onder de douche, het heeft vele gezondheids- voordelen. Het geeft focus en rust in je hoofd. Ik voelde me sterker worden en voelde me in staat mijn eigen leven richting te geven in plaats van me te laten meevoeren op de stroom van anderen in een richting die ik niet op wilde gaan.

Ik besloot de confrontatie aan te gaan met mijn gezin hoe moeilijk het ook was. Ik voelde de stevigheid om de moeilijke emoties te verwelkomen. Mijn leven kreeg een wending. Ik ging op een andere plek wonen. Ik ging meer en meer kiezen voor mezelf. Door het op te schrijven kwam er een boek tevoorschijn. Twijfels of het wel belangrijk genoeg is, of mensen hierop zaten te wachten, die kwamen af en toe bovendrijven.  Ja, het is belangrijk de boodschap van ‘je kan het’ door te geven: het is een ongelooflijk belangrijke boodschap want doorgaans laten we de geconditioneerde gedachten ons leven leiden. Gedachten als ‘ik ben niet zo belangrijk’, ‘ik kan het niet’ ze leiden je leven als je niet de weg bewandeld die de bedoeling is. Dan ga je het leven lijden.

De bedoeling is dat je ziet hoe groot en belangrijk je bent. Niet zozeer vanuit je ego maar vanuit je ware zelf. Werkelijk te geloven dat het zo is. Dat vraagt oefening. En de adem helpt erbij omdat je uit je hoofd gaat en gaat voelen. Het voelen van je lijf brengt je in het hier-en-nu en daar is je potentie te vinden.

Ik wil je graag uitnodigen dat te ervaren. Een eenvoudige ademoefening doet zijn werk. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ademen doen we zolang we leven, het lijkt zo gewoon maar het is van levensbelang. De ademhaling is een enorme bron aan rijkdom en wijsheid. Het brengt je bij je kracht. Bij wie je werkelijk bent.

Kom het ervaren op 19 maart, het is een sessie online waarin je de kracht van ademhaling kan ontdekken.
Geef je hier direct op. 

En nu ben ik benieuwd hoe jij je grootsheid en belangrijkheid leeft. Wil je het vertellen in het commentaarveld?