8 minuutjes in het ijsbad. Na 5 rondjes Wim Hof ademhaling met in de 5e ronde 3,5 minuut retentie. Het is geen wedstrijd. Het is leuk om te zien dat er vooruitgang is. Elkaar te inspireren.  Ik word geïnspireerd door de mensen die regelmatig op de Wim Hof terugkomdag komen en de uitdaging aangaan steeds iets langer in het ijsbad te gaan. Routinematig ga ik 2 minuutjes per dag in het ijsbad zitten, maar af en toe is het behulpzaam mezelf  uit die comfortabele stand te halen en er iets langer in te blijven. Het geeft een heerlijk krachtig gevoel om te merken dat mijn lichaam dit ook prima aankan.

Uit je comfortzone komen geeft groei. Het ijsbad staat voor al die momenten in je leven die oncomfortabel aanvoelen. Train jij jezelf om uit je comfortzone te komen dan heb je het gemakkelijker met de uitdagingen die je in je leven tegenkomt waar je niet 1,2,3 voor gekozen hebt.

Het ijsbad is goed voor je hart en bloedvaten. Je traint de 100.000 km aan bloedvaten die in je lichaam zitten. Als je al je bloedvaten achter elkaar zou leggen is dat een lengte van maar liefst 2,5 keer de aarde rond. Dat is nauwelijks voor te stellen dat het allemaal in jouw ene lichaam zit. Je bloedvaten die enorm belangrijk zijn en ervoor zorgen dat je vitaal blijf. Het zorgt ervoor dat je cellen de voedingstoffen krijgen die ze nodig hebben waaronder zuurstof.

Je wilt natuurlijk graag gezonde bloedvaten hebben die flexibel zijn en dat zorgt ook ervoor dat je hart minder hard hoeft te werken.

Fit en gezond wil je blijven en daarvoor is een work-out voor je bloedvaten niet alleen heel behulpzaam maar zelfs noodzakelijk! Je bloedvaten hebben gladde spieren in hun wand die je niet bewust kunt aan- en ont-spannen. Dat kan wel met je spieren van je biceps bijvoorbeeld. Die kun je trainen met gewichten bijvoorbeeld.

Bloedvat spieren train je door middel van de kou. De kou maakt dat de bloedvat spiertjes in je huid aanspannen zodat de bloedvaten sluiten. Dit zorgt ervoor dat de warmte binnen gehouden wordt. Als het warm is staan de bloedvaten van je huid wijd open waardoor je rood word. Daarmee verlies je warmte en het helpt je lichaam op de ideale temperatuur van 37 graden Celsius te blijven. Je organen werken optimaal bij deze temperatuur.

Het openen en sluiten van de bloedvaten is de work-out van deze gladde spiertjes.

Wil je dit ook eens ervaren?
Nieuw is de WOMEN-ONLY workshop als je dit graag met alleen vrouwen wilt doen.
Op 25 juni is een workshop waar ook mannen welkom zijn.

De Wim Hof Methode is een mooie methode en kan veilig beoefend worden. Je wordt echter wel wat uit je comfortzone geplaatst . Jij zit echter ten allen tijde aan de ‘knoppen’ en je kan zelf daarbij je grens aangeven. De belangrijkste oefeningen tijdens de workshop zijn het ijsbad en de specifieke Wim Hof Methode ademhalingsoefening, deze bestaat uit een periode van gecontroleerd over-ademen (2 tot 4 minuten) gevolgd door een retentietijd (inhouden van de adem). Mocht je twijfelen of een Wim Hof Methode workshop geschikt is voor jou, dan raad ik je aan altijd van te voren even contact te zoeken met jouw huisarts.

En nu ben ik benieuwd hoe jij jezelf uit je comfortzone haalt. Wil je het delen in het commentaarveld hieronder?