Oefeningen SI gewricht

Oefeningen SI gewricht

 

Oefeningen SI gewricht

Heb jij last van pijn in de lage rug? Dan is er een grote kans dat je SI gewricht in de knoop zit. Klachten in de lage rug komen ontzettend veel voor en wordt veroorzaakt door een slechte lichaamshouding, te weinig beweging of juist teveel belasting. Het onderhouden van je rug is erg belangrijk, je moet er tenslotte de rest van je leven mee doen. Met effectieve oefeningen SI gewricht help ik jou van je rugklachten af!

Contact opnemen

 

Wat is het SI gewricht?

Het SI gewricht, ook wel het sacro-iliacaal gewricht genoemd, bevindt zich tussen de bekken en het heiligbeen. Het bevindt zich dus laag in de onderrug. Het SI gewricht vervult een belangrijke functie, want veel spieren en pezen zijn ermee verbonden. Door deze vele verbindingen heeft het gewricht echter een grote kans op overbelasting. Dit komt daarom ook bij veel mensen voor, wat vaak tot ergere consequenties kan leiden. Zo kunnen klachten door het SI gewricht worden veroorzaakt door een ontsteking, verschuiving van het gewricht en kan het SI gewricht zelfs uit de kom gaan. Langdurige belasting is overigens voor je hele rug schadelijk, zo kan het ook leiden tot een uitgedroogde tussenwervelschijf

Aanbiedingen

 

Hoe herken je klachten aan het SI gewricht?

Pijn aan het SI gewricht worden vaak verward met onder rugklachten. Toch moeten het als twee aparte problemen worden gezien. Je herkent klachten aan het SI gewricht door pijn aan de bekken die uitstraalt naar de billen en bovenbenen. Vaak hebben mensen maar aan één kant last, al kan het gewricht aan beide kanten problemen opleveren. Over tijd kan de pijn verder uitslaan, bijvoorbeeld naar de voeten toe. Mocht je deze klachten herkennen, dan is het een goed idee om aan de bel te trekken. Ik help je om weer in balans te komen en zo van je klachten af te komen. 

Effectieve oefeningen SI gewricht

Om je rug soepel te houden dien je iedere oefeningen uit te voeren. Dit bestaat niet alleen uit oefeningen SI gewricht, maar ook uit oefeningen waar je je hele rug mee traint. Zo is de kat-koe stretch een perfecte houding om je gewrichtsklachten te bestrijden. Je neemt plaats op handen en voeten en je maakt afwisselend je rug hol en bol. Herhaal dit een aantal keer en stem je ademhaling af op de houding: adem in bij het hol maken en adem uit bij het bol maken. Met deze oefeningen SI gewricht houd jij je rug soepel en sterk!

Neem contact op