Uitgedroogde tussenwervelschijf

Gezonde tussenwervelschijven zijn belangrijk omdat de tussenwervelschijven als schokdemper dienen, maar dat niet alleen. De wervels onderling zijn verbonden met tussenwervelschijven. In het binnenste van de tussenwervelschijf zit de kern. De kern heeft als eigenschap dat hij vocht kan opnemen. Hoe dat in zijn werk gaat lees je in het e-Boek dat ik speciaal voor jou geschreven heb. Ik leg uit hoe de tussenwervelschijven werken, en wat je kan doen zodat ze optimaal functioneren.

Hoe je een gezond en soepel lijf kan krijgen.

Mijn passie is om je te helpen een vervullend leven te leiden waarbij je jouw talenten in je onderneming kan neerzetten tot op hoge leeftijd en in volle gezondheid.  Een sterk en gezond lichaam gaan je daarbij helpen. Een soepele en gezonde rug, nek en schouders  zijn daarbij een eerste ingang, waarbij je ook mentaal en emotioneel sterker wordt. Dat bied ik je graag! Ik bied je GRATIS het eBoek ‘Rugklachten te lijf’ aan waarin ik je 7 ULTIEME tips aanreik om je gezondheid in eigen hand te nemen en waarmee je GEGARANDEERD belangrijke stappen gaat zetten naar een gezonde en soepele rug. Je rug is de spil in je lichaam en essentieel om in goede conditie te hebben en te houden.

Met dit eBoek ontdek je:

  •  wat de belangrijkste oorzaak is van rugklachten
  • wat je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren
  • wat jij eraan kan bijdragen om zo gezond en soepel als mogelijk te zijn

Ga je met mij in zee dan ervaar je de volgende voordelen:

  • je ervaart meer ontspanning
  • je voelt je lekkerder in je lijf
  • je krijgt meer energie, je voelt je vitaler
  • je kan je meer focussen op je werk
  • je ervaart niet alleen een betere relatie met jezelf en je eigen lichaam maar ook je liefdesrelatie en de relatie met je kinderen gaat erop vooruit gewoonweg omdat je je lekkerder voelt

Om het eBoek te ontvangen, vul je in de rechterkolom je naam en emailadres in en druk vervolgens op de knop ‘verstuur’. Natuurlijk wil ik je graag blijven informeren over mijn inzichten en kennis. Vink daartoe het hokje aan dan ontvang je met zekere regelmaat (maar maximaal 1x per week) de laatste nieuwtjes in je email. Ik kijk ernaar uit je verder te helpen.

Gratis eBoek ontvangen?

Meld je aan om gratis het eBoek te ontvangen en ontdek de 7 tips om een gezonde soepele rug te krijgen.

Download nu

Volg mij

Een prettige ervaring in de zoektocht naar wat zich binnen in afspeelt. Ik wist niet wat ik verwachten kon maar werd prettig bij de hand genomen (en even later bij de voet ;-). Ik houd  ervan om controle te houden, en ben ietwat ongedurig van aard . In handen van Maria durfde ik die controle beetje bij beetje los te laten. Ik voelde rust en ontspanning ontstaan zonder mijn kracht te verliezen. Het inzicht dat er vanuit ‘niets doen’ net zoveel kan ontstaan als vanuit ‘beweging’ weet ik wel maar het aan den lijve ondervinden geeft nog veel meer vertrouwen. En dat heb ik mogen ervaren  gedurende deze sessie. Dank je wel daarvoor! Ik geef je een 8.  Ik geloof niet in een 10. Het streven naar perfectie leidt tot imperfectie en goed is immers goed genoeg!

Floor

Je rug in balans houden

Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om je rug in balans te houden. Veel mensen hebben tegenwoordig last van rugpijn. Dit kan komen door stress, een slechte lichaamshouding, te veel belasting of te weinig beweging. Langdurige klachten kunnen veel nare gevolgen hebben voor je lichaam. Zo kan een uitgedroogde tussenwervelschijf voor veel pijn en slijtage zorgen. Je rug soepel houden is cruciaal als je nog lange tijd gezond en in balans wil blijven.

Wat houdt een uitgedroogde tussenwervelschijf in?

Een uitgedroogde tussenwervelschijf wordt veroorzaakt door discusdegeneratie. Over tijd verslijten onze wervelschijven door belasting van de rug. Ook nemen de schijven na verloop van tijd minder water op, waardoor ze kunnen uitdrogen en dichter op elkaar zakken. Daarom wordt het een uitgedroogde tussenwervelschijf genoemd: de wervelschijf neemt niet langer genoeg vocht op. In principe wordt een uitgedroogde tussenwervelschijf veroorzaakt door ouderdom, maar ook bij jongere mensen kan het voorkomen. Zo kan weinig beweging en te weinig water voor een vervroegde uitgedroogde tussenwervelschijf zorgen.

Klachten veroorzaakt door een uitgedroogde tussenwervelschijf

Een uitgedroogde tussenwervelschijf kan tot vele klachten leiden. Mochten de klachten ernstig zijn, dan spreken we van discopathie. Discopathie veroorzaakt pijn in de onderrug die kan uitstralen naar de onderbenen. Deze pijn kan heftiger worden en steeds verder het lichaam in trekken. Ook zul je veel stijfheid ervaren in de rug. Een uitgedroogde tussenwervelschijf kan ook leiden tot beperkte bewegingen: zo zul je veel moeite hebben met het optillen van voorwerpen. Rugproblemen kunnen de rest van je lichaam flink beïnvloeden, daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk aan de bel te trekken. Ik help je om je lichaam weer in evenwicht te krijgen.

Uitgedroogde tussenwervelschijf herstellen?

Het is mogelijk om versleten tussenwervelschijven te herstellen. Het is daarbij met name belangrijk om voldoende te bewegen en genoeg water te drinken. Ook is het belangrijk dat je een goede slaap positie aanneemt, want tijdens het slapen kan een uitgedroogde tussenwervel zich herstellen. Geef je wervelschijven ‘s avonds rust zodat je er in de ochtend weer tegenaan kunt.

Ik help je om de bloeddoorstroming te verbeteren om zo je uitgedroogde tussenwervelschijf te herstellen. Ik maak gebruik van oefeningen, waaronder oefeningen SI gewricht, die goed zijn voor het bestrijden van rugklachten. We gaan samen aan de slag om je lichaamshouding te verbeteren en je van de klachten af te helpen. Met de juiste ondersteuning kan een uitgedroogde tussenwervelschijf worden hersteld.

Uitgedroogde tussenwervelschijf